Pokud použijete bezlepkové ovesné vločky, máte skvělé a zdravé vafle i pro ty, kteří trpí celiakií. Nejen že si díky nim můžete vykouzlit úžasnou snídani, ale můžete s nimi překvapit i svoji návštěvu, která dorazila na odpolední kávu.
Ingredience (na 3-4 vafle):
- 2 vejce
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 30 g mandlové mouky
- 25 g ovesných vloček (namletých) (v případě bezlepkové diety bezlepkové vločky)
- 20 g kokosu (namletého)
- ½ lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- několik kapek vanilkového extraktu
- malinový džem
- řecký jogurt
- pekanové ořechy
V robotu vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme povolený kokosový olej, mandlovou mouku, namleté vločky, namletý kokos, prášek do pečiva, sůl, vanilkový extrakt a vše promícháme.
Pečeme ve vaflovači cca 5 minut (ze začátku ho neotevíráme).
Vafle podáváme s malinovým džemem, řeckým jogurtem a pekanovými ořechy.
Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.
Foto: blog Na skok v kuchyni