Pokud máte rádi lehké a zdravé večeře, zkuste variantu salátu s kozím sýrem, ke kterému se skvěle hodí ořechová krusta.

Ingredience:

  • 2 kozí sýry s bílou plísní na povrchu
  • 1 plátek toastového chleba
  • 60 g vlašských ořechů
  • 60 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 velké hrsti směsi salátů
  • 1/2 granátového jablka

Zálivka:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky medu
  • himálajská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Plátek toastového chleba rozdrtíme tyčovým mixérem, přidáme povolené máslo, med a nahrubo nadrcené vlašské ořechy.

Na pečicí papír dáme kozí sýry a poklademe drobenkou s ořechy.

Zapečeme v troubě na 180 stupňů s funkcí pečení shora nebo gril do zezlátnutí krusty.

V misce smícháme olivový olej, hořčici, med, sůl a pepř. Dresink na salát metličkou prošleháme do krémové konzistence.

Salát smícháme s dresinkem, přidáme vyloupaná zrnka granátového jablka a navrch servírujeme rozpečený sýr s ořechovou krustou.

Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.