Francouzská kuchyně je vyhlášená po celém světě! Nedat si v létě některou z jejích specialit by byl určitě hřích. My vám nabízíme jednu hezky odlehčenou…salát Nicoise.
Budete potřebovat:
- Rajčata, dle počtu stolovníků
- Hrst čerstvé bazalky
- Čtyři vařená vejce – počítáme vejce na osobu, může být i více
- Dvě konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g fazolových lusků
- 300 g nových brambor
Na zálivku:
- Olivový olej
- Půl lžíce červeného vinného octa
- Špetka třtinového cukru
Postup:
Brambory a lusky uvaříme, necháme zchladnout. Mezitím nakrájíme rajčata na čtvrtky, uvařená vejce také na čtvrtky, nebo podle vaší chuti. Slijeme olivy, přepůlíme je, slijeme šťávu z tuňáka. Z připravených surovin vyšleháme zálivku. Do mísy vložíme všechny ingredience, včetně lusků a vychladlých pokrájených brambor. Opatrně promícháme a zdobíme nasekanou bazalkou. Francouzi k salátu jedí opečenou bagetku potřenou trochou česnekového másla.