Rohlík s máslem už nemůžete ani vidět a zároveň nemáte na přípravu snídaně příliš času? Vyzkoušejte náš recept na tvarohové lívance! Jeho příprava je velmi snadná. Zabere okolo deseti minut a dozajista vám zpříjemní celý den.
Lívance dle tohoto receptu obsahují dostatek bílkovin i uhlohydrátů k tomu, aby vás zasytily na větší část dopoledne. Hodí se proto i jako školní svačinka pro malé studenty. Recept se dá libovolně upravovat; místo mouky lze například použít namleté nebo rozmixované ovesné vločky a pokud držíte linii, nahraďte polotučný tvaroh jeho odtučněnou variantou.
Ingredience pro 4 porce:
- 200 g polotučného tvarohu
- 70 g polohrubé mouky
- 80 ml mléka
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky vanilkového cukru
- 1 čajová lžička citronové kůry (nejlépe z bio citronu)
- špetka soli
Postup:
Všechny přísady smíchejte dohromady. Pánev omastěte trochou oleje a jednotlivé lívanečky (asi 1 cm vysoké) opékejte po obou stranách dozlatova.
Ozdobit je můžete marmeládou nebo trochou zakysané smetany a čerstvého ovoce. Kdo má rád sladší pokrmy, může lívance zakápnout trochou javorového sirupu nebo pocukrovat moučkovým cukrem.
Foto: Pixabay.com_RitaE