Máte sladkostí už dost a rádi byste slanou variantu buchty? Máme pro vás tip nejen na jarní pohoštění, ale tuto slanou buchtu si můžete upéct kdykoliv v roce, neboť pažitka se dá vypěstovat i v květináči u vás doma.
Ingredience
- 350g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička maďarské papriky
- 2 vejce (žloutky zvlášť a z bílku utvořit sníh)
- 250ml podmáslí/kefíru
- 175 ml mléka
- 100g strouhaného sýra
- 125 ml oleje
- pažitka
Do mísy vmícháme hladkou mouku, sůl, papriku, mléko, olej, pažitku, žloutky a mléko.
Z bílků vyšleháme ručním mixérem tuhý sníh a přidáme do připravené směsi.
Plech nebo formu vysteleme pečícím papírem, nalejeme připravené těsto.
Pečeme na 170 stupňů přibližně 30 min.
Více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz nebo kitchenaid.cz.
Foto: pixabay.com/_Alicja_;kitchenaid.cz