Alergií na lepek dnes trpí mnoho lidí. Přesto to neznamená, že by museli skončit se sladkými chuťovkami. Vyzkoušejte bezlepkové šátečky, které uspokojí kdejaký mlsný jazýček.
Ingredience:
- 275 g univerzální směsi bez lepku Labeta
- sušené droždí
- dvě vejce + jedno na potření
- 150 g másla
- 2 lžíce třtinového cukru
- 10 lžic mléka
- špetka soli
- náplň podle chuti – my doporučujeme domácí džem
Z droždí, soli, cukru a mléka připravte kvásek. Až začne kynout, přimíchejte univerzální směs bez lepku Labeta, vejce a změklé máslo. Vše vypracujte do těsta, které pak rozválejte na cca 1 cm tlustý plát. Rozkrájejte ho na čtverečky.
Čtverečky z těsta naplňte dostatečnou dávkou domácího džemu (recepty najdete u nás na webu). Důležité je dobře spojit rohy šátečků, aby držely pohromadě. Na závěr šátečky potřete jedním rozšlehaným vejcem a dejte je na pečicím papírem vyložený plech.
Pečeme cca 20 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.
Foto: Labeta