Alergií na lepek dnes trpí mnoho lidí. Přesto to neznamená, že by museli skončit se sladkými chuťovkami. Vyzkoušejte bezlepkové šátečky, které uspokojí kdejaký mlsný jazýček.

Ingredience:

  • 275 g univerzální směsi bez lepku Labeta
  • sušené droždí
  • dvě vejce + jedno na potření
  • 150 g másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 10 lžic mléka
  • špetka soli
  • náplň podle chuti – my doporučujeme domácí džem

Z droždí, soli, cukru a mléka připravte kvásek. Až začne kynout, přimíchejte univerzální směs bez lepku Labeta, vejce a změklé máslo. Vše vypracujte do těsta, které pak rozválejte na cca 1 cm tlustý plát. Rozkrájejte ho na čtverečky.

Čtverečky z těsta naplňte dostatečnou dávkou domácího džemu (recepty najdete u nás na webu). Důležité je dobře spojit rohy šátečků, aby držely pohromadě. Na závěr šátečky potřete jedním rozšlehaným vejcem a dejte je na pečicím papírem vyložený plech.

Pečeme cca 20 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Foto: Labeta

Léta se věnuje nejstarší medicíně světa ajurvédě, aromaterapii a józe a stále se zdokonaluje dalším studiem.