Stále častěji slyšíme o tom, že sezónní suroviny jsou pro naše tělo to nejlepší. Proto, teď na podzim je v kurzu kořenová zelenina nebo výborné dýně. A protože je potřeba tělo prohřát, není od věci přidat i trochu masa.
Pokud máte rádi drůbeží maso, je určitě nejlepší ho nakupovat od farmářů nebo na trhu, aby bylo v co nejlepší kvalitě. Dýni doporučujeme hokaidó, protože má tu výhodu, že se nemusí loupat. A teď už se pojďme podívat, jak vykouzlit recept, který si určitě zamiluje celá vaše rodina.
Budete potřebovat:
- Jedno celé kuře nebo 4 stehna a 4 stehenní řízky.
- Dýni hokaidó- rozkrájet na větší kostky.
- Jeden fenykl celý, rozkrájený na širší nudličky.
- Stroužek česneku.
- Lžičku tymiánu, uzené paprika a oregana.
- Špetku soli.
- Olej.
Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů, vymažte pekáč olejem a naskládejte do něj kuře, fenykl, dýni a česnek a vše stejnoměrně posypte kořením a zakapejte ještě trochou oleje. Na závěr podlijte malým množstvím vody a dejte zapéct. Pečte asi 40 minut a během pečení několikrát promíchejte širokou vidličkou.
Tip: pokud nejste fanoušci fenyklu, použijte místo něj ve stejném množství brambory a dýni.
foto: depositphotos.com/myviewpoint