Nejen long drink Aperol spritz kraluje prázdninám. I další míchané nápoje se v letních měsících těší velké oblibě. Jedním takovým je i Hugo spritz. Pojďme se blíže seznámit s perlivým drinkem, který má kořeny v Jižním Tyrolsku.

Traduje se, že prvního „Huga“ namíchal v roce 2005 tyrolský barman Roland Gruber. Jeho záměrem bylo vymyslet alternativu k oblíbenému Aperol spritzu, a tak spatřil světlo světa Hugo spritz. V přípravě původního drinku se používal sirup z meduňky. Po čase byl však nahrazen dostupnějším sirupem z černého bezu.   

Podobně jako u „Aperolu“, i příprava „Huga“ je velmi snadná. Potřebovat budete jen šest ingrediencí. Základ nápoje tvoří perlivé Prosecco a bezinkový sirup. Ten může být domácí, ale pokud ho ve spíži nemáte, nezoufejte. V klidu lze totiž použít i sirup kupovaný a nápoj bude chutnat stejně dobře.

Recept na long drink Hugo spritz

Pro 1 nápoj budete potřebovat: 10 cl Prosecca, 2 – 3 cl bezového sirupu, 5 cl sodovky, lístky máty, 1 kousek limetky a kostky ledu

Postup:

Do vinné skleničky vložíme 2 – 4 kostky ledu a pár lístků máty (2-3), které lžící rozdrtíme o vnitřní stranu sklenice, aby se uvolnilo mátové aroma. Do sklenice dále přilijeme bezový sirup, přidáme vychlazené prosecco, sodovku a nakonec 2 – 3 plátky limetky.

 

 

Foto: Depositphotos

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Napište svůj komentář
Vaše jméno