Sladký plod o velikosti šest až devět centimetrů je charakteristický vysokým obsahem energie a zdraví prospěšných látek. Navíc je teď levné, tak proč ho nevyužít jako zdravou svačinu?
Kaki posiluje imunitní systém a metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě a únavě, zmírňuje svalové potíže a má příznivý účinek i při srdečních problémech. Díky vysokému obsahu vlákniny a kombinovaných fenolů je ideálním doplňkem diet při onemocnění tepen, funguje jako prevence sklerózy a doporučuje se také lidem s nemocnými játry a ledvinami.Navíc obsahuje velké množství vitaminu A.
Ingredience:
- zralé kaki
Na náplň:
- Polotučný tvaroh
Bílý jogurt do 3,7 tuku
Lněné semínko
Skořice
Ořechy
Kaki seřízneme pokličku a opatrně vydlabeme a dáváme pozor na proříznutí.
Směs na plnění:2 lžíce polotučného tvarohu 1 lžíce bílého jogurtu,půl moka lžičky mletého lněného semínka,1 moka lžička skořice a na kostičky nakrájené kaki.
Naplníme ovoce a ozdobíme ořechy.
Text: Laďka Doležalová
Foto: Pixabay.com/teerkrizkova; Laďka Doležalová