Připravili jsme pro vás ve spolupráci s českou herečkou, a také známou kuchařkou Markétou Hrubešovou, sérii receptů na chutné chlebíčky. Ty si nejlépe vychutnáte ve spojení s aperitivy, například českým Metropolem. Rychlé a hlavně velmi chutné pohoštění pro čekanou i nečekanou návštěvu zaručeno!

Chlebíček s nivou

Ingredience (cca 5 chlebíčků):

50 g nivy, 2 lžíce másla, 1 lžíce zakysané smetany, hrst ořechů (vlašské, lískové nebo para ořechy), hrst červeného hroznového vína, špetku cukru, trochu soli

Jak na to?

Hrozny rozpulte a zbavte peciček.

Dejte je do pánve spolu s cukrem, solí a lžící vody. Na mírném plameni nechte vodu odpařit a ovoce lehce zkaramelizovat. Odstavte a nechte zchladnout.

Na jiné pánvi opečte nasucho ořechy, dejte si však pozor na teplotu, aby Vám nezhořkly. Nechte zchladnout.

V misce utřete do hladké pěny nivu s máslem a zakysanou smetanou.

Pečivo potřete směsí a na závěr dozdobte karamelizovaným vínem a ořechy.

 

Chlebíček s hráškovou pěnou

Ingredience (cca 5 chlebíčků):

100 g mraženého zeleného hrášku, 1 mozzarellu, 2 lžíce žervé, špetku cukru, špetku soli, citrónovou šťávu, lístky bazalky na ozdobu

Jak na to?

Hrášek dejte do vroucí osolené vody a vařte asi 2 min.

Sceďte (trochu vývaru si uschovejte) a propláchněte ledovou vodou.

Do vyšší nádoby dejte hrášek, žervé, špetku cukru a vymixujte tyčovým mixérem. Pokud je třeba, směs povolte zchladlým vývarem.

Ochuťte citrónovou šťávou a eventuálně troškou soli.

Mozarellu nakrájejte na plátky.

Pečivo potřete směsí, na každý chlebíček položte plátek mozzarelly a ozdobte lístkem bazalky.

Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem

Ingredience (cca 5 chlebíčků):

1 mozzarellu, 2 menší rajčata, hrst oliv, hrst bazalkových lístků, 1 lžíci strouhaného parmazánu, 1 lžíci semínek (slunečnicová, dýňová, piniová), ½ stroužku česneku, olivový olej, špetku soli

Jak na to?

Nejprve si připravte pesto. Do vyšší nádoby dejte bazalku, parmazán, utřený česnek, špetičku soli a semínka. Použijte tyčový mixér a vše propojte.

Pak pomalu přilévejte olej a stále mixujte, dokud nedosáhnete potřebné konzistence.

Rajčata rozpulte a pomocí lžíce je zbavte semínek. Nakrájejte je na kostičky.

Mozzarellu nakrájejte na plátky a olivy rozpulte.

Pečivo potřete bazalkovým pestem, na každý krajíček položte plátek mozzarelly, přidejte pár kostiček rajčat, a nakonec přidejte olivy na ozdobu.

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.