Boloňské špagety – tato italská klasika zasytí i ty nejnáročnější a navíc je velmi snadná na přípravu. Vyzkoušejte si s námi na vlastní kůži, že italská kuchyně je jednoduchá a přitom výtečná!
Ingredience:
- špagety
400g mletého hovězího masa
cibuli
česnek
150 ml rajského protlaku
bobkový list
olivový olej
vývar
oregano
bazalku
sůl
Rozpalte hlubší pánev, přidejte olivový olej na něm nechte orestovat cibulku a na plátky pokrájený česnek. Přidejte hovězí maso, osolte a za stálého míchání ho zprudka orestujte. Pak přidejte protlak a koření – bobkový list, oregano a duste do měkka pod pokličkou, na mírném ohni. Když je potřeba, opatrně přilévejte vývar. Na konci vyndejte opatrně bobkový list.
Mezitím uvařte špagety, aby byly al dente – tedy „na skus“, sceďte, smíchejte s omáčkou a je hotovo!
Foto: depositphotos/duskbabe