Potravinářský Oscar. Tak by se dalo označit ocenění v mezinárodní soutěži chutí Great Taste Award. A právě jedním takovým se pyšní úspěšná Kateřina Antošová, zakladatelka značky Pannyruty. To jí letos pomohla vybojovat její neodolatelná čokoládová kulička s příhodným názvem Rybízovááá.
Lahodná belgická čokoláda, malá troška vanilkového korpusu, mrazem sušené ovoce, výběrové ořechy, koření v bio kvalitě, láska k práci, cit pro detail a odvaha proniknout na trh s něčím novým. Tak právě to je recept na úspěch, na který Katka vsadila.
Ručně vyráběné čokoládové kuličky (minidortíky), které nesou zajímavé názvy, jako třeba Paní Višňová, Lejdy Koko, Madam Pistácie, Rumová Princezna nebo třeba Karamelová Milenka, nejsou ale jedinými dobrotami, které Katka ve svém obchůdku s výrobnou každý den s láskou připravuje. Kromě nich se totiž zaměřuje na zakázkovou výrobu dortů, které si u ní objednávají jak firmy, tak i maminky, babičky nebo třeba tetičky.
„V nabídce mám 50 příchutí čoko kuliček, které jsou k objednání po celý rok a k tomu jsou vždy 2 nebo 3 příchutě sezonní, které se obměňují přibližně jednou za čtvrt roku. Věnuji se i zakázkové výrobě dortů na svatby, oslavy, narozeniny nebo výročí. Čím se odlišuji je to, že nikdy nepeču znovu zcela identický dort. Každý je originál,“ říká Katka.
Kromě toho se věnuje Kateřina kulinářským kurzům, jako je například vánoční pečení a kurzy výroby kreativních dortů. Přijít ale můžete i na degustace čoko kuliček s proseccem ve spolupráci s Prosekárnou nebo s rumy od firmy Rumako.
O Pannyruty
Katka Antošová není vyučenou cukrářkou ani pekařkou. K přípravě dokonalých čokoládových kuliček se dostala až během mateřské dovolené, kdy po absolvování několika rekvalifikačních kurzů začala s profesionální kreativní a uměleckou cukrařinou. Nápad vyrábět čokoládové kuličky vznikl ale úplnou náhodou. Když připravovala pohoštění na party, zbyly jí při přípravě čokoládové dortu, odřezky z těsta, a aby je využila, napadlo ji vyrobit z nich kuličky, po kterých se jen zaprášilo a měly paradoxně ještě větší úspěch než samotný dort.
Začalo to prodejem na sociálních sítích a dnes Katka vlastní manufakturu s otevřenou výrobou a posezením v Minské ulici. Pochutnat si sem můžete přijít na lahodných kuličkách nebo dortících, tiramisu či koláčích v kombinaci s kávou, čaji, proseccem, horkou čokoládou nebo domácími limonádami. No a to je kombinace, která si prostě říká o úspěch. A ne jeden. V říjnu loňského roku se Katce povedlo získat ocenění Česká chuťovka 2017 za produkt „Chlazená Dvanáctka“ a letos již zmíněné ocenění Great Taste s kuličkou Rybízovááá. Nebude dlouho trvat a nějaké to ocenění brzy určitě získá i některý ze zástupců originálních dortů. Tak držte palce!