Silvestr bývá spojen nejen s dobrou náladou či ohňostroji, ale také s dobrým jídlem a především pitím. Mezi tradiční zpestření silvestrovských oslav patří nejen šampaňské, ale i míchané koktejly. Obliba míchaných nápojů stále roste, nejenom že skvěle chutnají, ale jsou i pastvou pro oči. A proč letos nezkusit jejich nealkoholickou verzi? S našimi tipy bude jako hostitelka za jedničku.
Mat&Toni
Fascinující zázvorový tobogán, po kterém do vašeho těla pronikne touha a vášeň.
- 3 cl čerstvého limetkového džusu,
- 1 cl sirupu z čistého třtinového cukru (Monin),
- 1 cl zázvorového sirupu (Monin),
- 15g čerstvého zázvoru,
- 10 cl Mattoni.
Postup:
Všechny ingredience kromě Mattoni pečlivě protřepeme v shakeru, nalijeme do s klenice s ledem, dolijeme Mattoni perlivou a ozdobíme plátkem zázvoru a lístkem bazalky.
Mattropicana
- 5 tenkých plátků ananasu (malé trojúhelníčky),
- 5 lístků máty,
- Lžička třtinového cukru,
- 10 cl Mattoni s příchutí citronu.
Postup:
Ananas, nakrájený na tenké plátky, proložíme lístky máty a prosypeme cukrem. Necháme půl hodiny uležet. Do sklenice dáme několik plátků ananasu včetně lístků máty, přidáme led a dolijeme minerální vodou. Dozdobíme mátou a ananasem, podáváme.
Sharp Voice
Osvěžující chuť černého rybízu a Lychee v kombinaci s pálivou paprikou a kapkou čerstvé limety.
- 2cl lychee sirup,
- 2cl čerstvá citrónová šťáva,
- 8cl černý rybíz džus,
- 1ks chilli (do šejkru a na ozdobu),
- 10cl perlivé Mattoni.
Postup:
Všechny ingredience kromě Mattoni pečlivě protřepeme v shakeru, nalijeme do sklenice s ledem, dolijeme Mattoni perlivou a ozdobíme papričkou.
foto: depositphotos.com