Svátek Halloween je skoro za dveřmi a pokud vaše rodina patří k jeho příznivcům, potěšte své blízké sladce hororovým receptem na domácí pudink. Pod náhrobním kamenem a hlínou skrývá spoustu dobrého a zejména děti bude jeho výroba, zdobení i následná konzumace bavit!
Ingredience:
- 500 ml polotučného mléka,
- 120 g hořké čokolády,
- kůra z jednoho pomeranče (v bio kvalitě),
- 1 balení vanilkového cukru (nebo ½ vanilkového lusku),
- 3 žloutky,
- 40g třtinového cukru,
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin).
Na dozdobení:
- Několik čokoládových sušenek (například Oreo zbavené náplně),
- 1 polévková lžíce kakaa,
- větší hranaté sušenky – např. Bebe rodinné jemné,
- 1 polévková lžíce rozpuštěné hořké čokolády.
Postup:
Pomeranč omyjte, osušte a kůru nastrouhejte. Čokoládu nasekejte na větší kousky. Z množství mléka odeberte asi 5 polévkových lžic, které dejte na stranu a zbytek mléka zahřejte v hrnci společně s čokoládou, pomerančovou kůrou a vanilkovým cukrem (pokud použijete vanilkový lusk, je třeba z něj nejprve nožem odstranit jadérka. Ta i s luskem následně přidat do mléka).
V míse vyšlehejte žloutky spolu s cukrem do pěny, přidejte škrob a mléko, které jste předtím odebrali. Směs postupně přidávejte do čokoládového mléka v hrnci a za stálého míchání vyčkejte, až vše zhoustne.
Nalijte do skleniček a ozdobte namletými sušenkami Oreo, které budou vypadat jako hlína. Do oreo hmoty zapíchněte větší sušenku, která vytvoří náhrobní kámen. Ten lze popsat potravinovými barvami v tubě, například nápisem R.I.P. (odpočívej v pokoji) a dozdobit rozpuštěnou čokoládou a kakaem.
Další recept na sladkou dobrotu naleznete zde
Foto: Depositphotos