Přemýšlíte, jak si poradit s podzimním jídelníčkem? Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na dýňovou polévku. A že už jí znáte? Nevadí, vyzkoušejte “dýňovku” trochu jinak – s jablky. Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce vás nejen nabudí, ale dodá vám silu do sychravého počasí. 

Co budete potřebovat:

  • 1 lžíce másla
  • 1x nasekaná cibule
  • stroužek česneku
  • kousek nastrouhaného zázvoru
  • lžička kari
  • 1,5 – 2 kg dýňové dužiny
  • 2-3 jablka
  • 1,5 zeleninového vývaru

Na ozdobu:

  • plátek jablka
  • zakysaná smetana

Postup:

Na másle osmažte jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte stroužek česneku, kousek nastrouhaného zázvoru. Aby základ dostal tu správnou “barvu”, přidejte lžičku kari. Opékejte přibližně tři minuty. Následně přidejte nakrájenou dužinu dýně a jablka. Směs chvilku restujte, dokud dýně s jablky nedostane jemnou zlatavou barvu. Následně přilejte vývar. Polévku vařte 40 minut, dokud zelenina a ovoce nezměkne. Následně dochuťte solí a pepřem. Na závěr vše rozmixujte. Podávejte se zakysanou smetanou a plátkem jablka. Aby byla prezentace o to zajímavější, můžete použít například také jablečné křížaly. 

autor: -mel-

foto: pixabay.com/congerdesign

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.