Přemýšlíte, jak si poradit s podzimním jídelníčkem? Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na dýňovou polévku. A že už jí znáte? Nevadí, vyzkoušejte “dýňovku” trochu jinak – s jablky. Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce vás nejen nabudí, ale dodá vám silu do sychravého počasí.
Co budete potřebovat:
- 1 lžíce másla
- 1x nasekaná cibule
- stroužek česneku
- kousek nastrouhaného zázvoru
- lžička kari
- 1,5 – 2 kg dýňové dužiny
- 2-3 jablka
- 1,5 zeleninového vývaru
Na ozdobu:
- plátek jablka
- zakysaná smetana
Postup:
Na másle osmažte jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte stroužek česneku, kousek nastrouhaného zázvoru. Aby základ dostal tu správnou “barvu”, přidejte lžičku kari. Opékejte přibližně tři minuty. Následně přidejte nakrájenou dužinu dýně a jablka. Směs chvilku restujte, dokud dýně s jablky nedostane jemnou zlatavou barvu. Následně přilejte vývar. Polévku vařte 40 minut, dokud zelenina a ovoce nezměkne. Následně dochuťte solí a pepřem. Na závěr vše rozmixujte. Podávejte se zakysanou smetanou a plátkem jablka. Aby byla prezentace o to zajímavější, můžete použít například také jablečné křížaly.
autor: -mel-
foto: pixabay.com/congerdesign