Receptů na čokoládovou pěnu jsem vyzkoušela už opravdu velké množství, ale tento u mě i mého manžela vítězí. A to i právě kvůli tomu, že recept je opravdu rychlý a lehký.
Ingredience:
- 100 g hořké čokolády
- 200 ml vychlazené smetany ke šlehání (33 %)
- 2 lžičky přesátého kakaa
- 40 ml vody
- 20 g třtinového cukru
- Několik kapek vanilkového extraktu
- 1 lžíce Grand Marnier
Z vody, cukru, extraktu a Grand Marnier si připravíme cukrový rozvar (povaříme ho 1 – 2 minuty).
Mezitím si rozlámeme čokoládu do misky a připravíme vodní lázeň. Jakmile se nám cukrový rozvar dodělá, přelijeme jím čokoládu a na vodní lázni rozpustíme dohladka.
V robotu si vyšleháme do tuha smetanu ke šlehání.
Trochu zchladlou čokoládu smícháme s vyšlehanou smetanou a kakaem.
Čokoládovou pěnu dáme do skleniček nebo misek, ve kterých ji chceme servírovat a necháme minimálně 2 hodiny v lednici vychladit.
Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.
Foto: Blog Na skok v kuchyni