Asi každý má večer u televize chuť na něco dobrého. Vždy to nemusí být ale slané bramborové chipsy. Dá se zobat i zdravě. Připravte si podle mého receptu chipsy z červené řepy a už nemusíte mít výčitky, že večer hřešíte něčím nezdravým.

Ingredience

  • 2 střední červené řepy
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 lžička himalájské soli (můžete nahradit bylinkovou solí)

Červenou řepu si oloupeme a na struhadle nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a posypeme solí. Celé opatrně promícháme.

Troubu si předehřejeme na 175 stupňů.

Plátky řepy vyskládáme na pečící papír. Důležité je, aby se vám řepa nepřekrývala. Vyjde vám to na 2-3 plechy. Plátky řepy přikryjeme ještě znovu pečícím papírem.

Řepu zakrytou papírem pečeme 20 minut. Po uplynutí této doby vrchní papír odstraníme a plátky řepy otočíme. Pečeme ještě dalších 10-20 minut (záleží na tloušťce plátků).

Plátky řepy necháme vychladnout na mřížce.

Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.

Foto, text: Romana Böhmová/Na skok v kuchyni

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.