Asi každý má večer u televize chuť na něco dobrého. Vždy to nemusí být ale slané bramborové chipsy. Dá se zobat i zdravě. Připravte si podle mého receptu chipsy z červené řepy a už nemusíte mít výčitky, že večer hřešíte něčím nezdravým.
Ingredience
- 2 střední červené řepy
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- 1 lžička himalájské soli (můžete nahradit bylinkovou solí)
Červenou řepu si oloupeme a na struhadle nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a posypeme solí. Celé opatrně promícháme.
Troubu si předehřejeme na 175 stupňů.
Plátky řepy vyskládáme na pečící papír. Důležité je, aby se vám řepa nepřekrývala. Vyjde vám to na 2-3 plechy. Plátky řepy přikryjeme ještě znovu pečícím papírem.
Řepu zakrytou papírem pečeme 20 minut. Po uplynutí této doby vrchní papír odstraníme a plátky řepy otočíme. Pečeme ještě dalších 10-20 minut (záleží na tloušťce plátků).
Plátky řepy necháme vychladnout na mřížce.
Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.
Foto, text: Romana Böhmová/Na skok v kuchyni