Každá země má své speciality a my jsme se je rozhodli s vámi objevit. Po minulých výletech do Řecka a Itálie, jsme si vzali na mušku Španělsko a jejich národní poklad paellu!

Ingredience:


  • 150 ml olivového oleje
    10 nevyloupaných tygřích krevet
    10 nevyloupaných malých krevet
    250 g slávek
    350 g kalamárů
    4 hodně zralá rajčata
    sůl
    zeleninový vývar
    rýže

Ve větší pánvi, kterou nejprve rozpálíte a pak na ni přidáte olivový olej, opráskneme zprudka krevety, asi 2-3 minuty z každé strany. Mezitím spařte a oloupejte rajčata a nakrájejte na kostičky. Ty pak vložte spolu s kalamáry do pánve a restujte. Po chvilce vše osolte, přidejte rýži, krátce orestujte a vše zalijte vývarem a duste. Vývar se vsáchne do paelly, pokud je to dřív než když je rýže hotová, přilívejte po troškách vodu.

Slávky uvařte samostatně v hrnci a na paellu s nimi na závěr ozdobte.

Tip: V originálních receptech se při vaření rýže přidává ještě trocha šafránu, který obsahu pánve dodá krásně žlutou barvu.

Foto: profimedia

Léta se věnuje nejstarší medicíně světa ajurvédě, aromaterapii a józe a stále se zdokonaluje dalším studiem.