Pokud ráno nestíháte a potřebujete mít snídaní během několika minut hotovou, udělejte si do zásoby tuto granolu. Tu stačí nasypat na jogurt a máte hned vynikající snídani.
Ingredience:
-
200 g bezlepkových ovesných vloček
-
50 g strouhaného kokosu
-
70 g slunečnicových semínek
-
100 g sušených brusinek
-
2 lžíce agávového sirupu
-
3 lžíce pomerančového džusu
-
2 lžíce pomerančové marmelády
-
50 g třtinového cukru
-
větší špetka himalájské soli
-
½ lžičky skořice
-
2 lžíce kokosového oleje
V míse smícháme všechny suroviny kromě kokosového oleje.
Kokosový olej si rozpustíme a vymažeme s ním plech, do kterého nasypeme vytvořenou směs a rovnoměrně ji rozprostřeme na plech.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 160 °C. Po 15 minutách směs promícháme a po dalších pěti ještě jednou. Celkem pečeme cca 25 minut, poté z trouby vyndáme a necháme vychladnout.
Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.
Foto: blog Na skok v kuchyni