Pokud ráno nestíháte a potřebujete mít snídaní během několika minut hotovou, udělejte si do zásoby tuto granolu. Tu stačí nasypat na jogurt a máte hned vynikající snídani.

Ingredience:

  • 200 g bezlepkových ovesných vloček

  • 50 g strouhaného kokosu

  • 70 g slunečnicových semínek

  • 100 g sušených brusinek

  • 2 lžíce agávového sirupu

  • 3 lžíce pomerančového džusu

  • 2 lžíce pomerančové marmelády

  • 50 g třtinového cukru

  • větší špetka himalájské soli

  • ½ lžičky skořice

  • 2 lžíce kokosového oleje

V míse smícháme všechny suroviny kromě kokosového oleje.

Kokosový olej si rozpustíme a vymažeme s ním plech, do kterého nasypeme vytvořenou směs a rovnoměrně ji rozprostřeme na plech.

Pečeme v předem rozehřáté troubě na 160 °C. Po 15 minutách směs promícháme a po dalších pěti ještě jednou. Celkem pečeme cca 25 minut, poté z trouby vyndáme a necháme vychladnout.

Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.

Foto: blog Na skok v kuchyni

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.