Jubilejní 10. ročník Táborského festivalu vína a gastronomie je již v plném proudu. Téměř denně, až do 26. března, nabídne degustace vína, lahodných pokrmů i kultury, a to na rozličných místech Starého i Nového města Tábora.
Tradiční zahájení velkým koštem vín v Hotelu Palcát se uskuteční tuto sobotu 24. února od 13 hodin. Návštěvníci na něm ochutnají to nejlepší z oblasti Znojemska. Už před tím však zájemci mohou ochutnat skvělé pokrmy z Hotelu Nautilus, vína v Coffee&Tee nebo kávu v kavárně Obývák.
„Vstupenky na pestrý program desátého ročníku festivalu vína, který se koná denně od 20. února do konce března, se tradičně prodávají skrz webové stránky www.festival-vina.cz. Na zahajovací a zakončovací velké košty v sále Hotelu Palcát opět nabízíme zvýhodněné permanentky. Na Facebooku Táborský festival vína a gastronomie pak mohou návštěvníci vyhrát vstupenky na skvělé večeře i degustace nejen vína,“ říká ředitel festivalu Jiří Blafka.
„Táborský festival vína kromě šťavnatého gastronomického programu nabízí i kulturu, přijede opět Jaroslav Dušek se Čtyřmi dohodami, v plánuje Velká Zebra s Ondřejem Vetchým i speciální koncert Tomáše Kluse,“ dodává Blafka. Všechna představení budou tradičně benefiční, vybranými částkami festival podpoří děti, jejich rozvoj, seniory i nemocné lidi.
Foto: pixabay.com/aiguiseur; PR/David Peltán
Únor 19. 2. Cupping – degustace kávy I. 20. 2. Cupping – degustace kávy II. 21. 2. TOP 5 z českých restaurací s Martinem Svatkem I. Jakub Šamšula Vinařství 22. 2. II. Jakub Šamšula Vinařství 23. 2. Gurmánský večer s mistrem maďarské kuchyně 24. 2. I. Velký ochutnávka vín – Morava, zahraničí 26. 2. Street Food na talíři s Mírou Mužíkem 27. 2. Vinař roku 2017 28. 2. Olympijské menu národního kuchařského týmu |
Březen 1. 3. Vinařství Plešingr 2. 3. Rettigová na víně v Thiru 3. 3. Degustace vinných koktejlů 5. 3. Ochutnávka českých ciderů 6. 3. Průvodce nejlepšími víny ČR 2017 – 2018 7. 3. Jihočeské ryby & rakousko-uherská bílá vína 8. 3. Vinařství Špalek 9. 3. Sharing Food s Martinem Svatkem & Brankem Černým 10. 3. Vinařství Musilovi 12. 3. Sýry & vína I. 13. 3. Wine Cup – nejlepší vinaři Moravy vs. zbytek světa 14. 3. Moře v Táboře s Martinem Svatkem 15. 3. Vinařství Libor Veverka 16. 3. Vinařství Domaine Hrabal 17. 3. Degustátorský minikurz s Kamilem Prokešem Grand Chef Menu michelinských kuchařů IV. Šumivá párty aneb Škola sabrage 18. 3. Bez etikety – nechte promluvit víno 19. 3. Sýry & vína II. 20. 3. Grand Cru V8 Tour 2018 21. 3. Cesta kolem světa s Martinem Svatkem 22. 3. Portugalsko – krajem vína 23. 3. Galavečeře & klasické smyčcové kvarteto (live) 24. 3. II. Velká ochutnávka vín – Morava, Čechy 26. 3. Ikonická vína Evropy s Michalem Šetkou |