Čokoláda. Už jen to magické slovo spoustu lidem zvedne tep a nastartuje chuťové buňky na maximum. Tato pochutina z kakaových bobů, na které přišli Indiáni již před 3000 lety, se stala nedílnou součástí našich „mlsacích“ rituálů.
V dnešní době máme na výběr z nekonečného množství příchutí a druhů čokolád. Ať už dáváte přednost mléčným, bílým či hořkým, v nabídce obchodů si jistě vyberete svého favorita. Co když ale existují čokolády, které jsou samy o sobě uměleckým dílem a její výrobě se věnuje tolik lásky, že výsledná chuť vás prostě ohromí? Pár takových „stánků slasti“ najdeme i u nás v Česku.
Česká firma Rozbíjím se, která zazářila na loňském Designweeku, vkládá do svých čokolád emoce. Jak sami o sobě říkají „ Rozbíjím se je o čokoládě, vůni, ingrediencích, emocích a příbězích“. Vybrat si můžete hned ze 4 velikostí, od střepu až po bonboniéru.
Zdroj: www.rozbijimse.com
Brněnský projekt Sweetmakers, vyrábí čokoládu podle vlastních a starobylých receptů. Jejich konfigurátor čokolády, vám umožní si sestavit tabulku přímo podle vašich chutí.
Zdroj: www.sweetmakers.cz
Čokoláda Jordi’s se v Hradci Králové vyrábí již od roku 2012. Kromě mléčných, hořkých a bílých čokolád určitě nezapomeňte vyzkoušet ty s kozím či ovčím mlékem – budete velice příjemně překvapeni úžasnou chutí.
Zdroj: www.jordis.cz
Českou společnost Lifefood založila v roce 2016 Tereza Havrlandová. Zaměřuje se speciálně na raw food, neboli živé jídlo, a nabízí veliký sortiment potravin. Její čokolády jsou bez lepku a laktózy, bez přidaného cukru a 100% raw.
Zdroj: www.lifefood.cz
V chladných dnech se nejlépe zahřejete pořádným šálkem horké čokolády. Jej jen na Vás, zda zvolíte přípravu z peciček nebo sáhnete po čokoládě ne dřívku, která se ponoří do horkého mléka. S našimi tipy si doma připravíte horkou čokoládu, jako od profesionála.
Foto: Profimedia, archiv firem