Chcete na silvestrovské party ohromit své hosty netradičními drinky? Namíchejte jim místo klasické „coly s rumem“ třeba Vzpomínku na Káhiru, Lisabonský vánek nebo koktejl Kir Royal.
TANČÍCÍ BRUSINKY
Budete potřebovat:
- Bohemia Sekt demi sec
- Sušené brusinky
Jak na drink:
Přípravu zvládne opravdu každý. Nejprve doporučujeme propláchnout sušené plody vlažnou vodu, aby se zbavily mastného povlaku. Ten sice zabraňuje jejich slepení, ale mohl by ulpět na povrchu skleničky a pokazit tak výsledný vizuální efekt. Poté nalijte do sklenky typu flétna sekt a postupně do něj vhazujte brusinky, aby vám tolik nepěnil. Na závěr se můžete kochat krásným tanečním představením výsledného drinku.
VZPOMÍNKA NA KÁHIRU
Budete potřebovat:
- 4 cl Metropol Bianco
- 1,5 dl soda
Jak na drink:
Vše postupně nalijeme do sklenice typu long naplněné ledem a promícháme. Ozdobíme plátkem citronu.
KOKTEJL DESÁTÁ
Budete potřebovat:
- Bohemia Sekt Prestige brut
- Maliny
Jak na drink:
Do míchací sklenice vložte čtyři maliny a důkladně je rozmačkejte. Poté přilijte Bohemia Sekt Prestige brut a promíchejte lžící. Přelijte do štíhlé sklenice typu flétna, ozdobte čerstvými malinami a mátou. Pak už si jen vychutnejte jedinečný koktejl Desátá.
LISABONSKÝ VÁNEK
Budete potřebovat:
- 4 cl Metropol Rosso
- 2 dl grepového džusu
Jak na drink:
Vše postupně nalijeme do sklenice typu long naplněné ledem a ozdobíme plátkem grepu.
FRAGOLINI
Budete potřebovat:
- Jahodové pyré s obsahem ovoce minimálně 50 %
- Čerstvé jahody
- Napichovátko
- Bohemia Sekt demi sec
Jak na drink:
Na dno skleničky odměřte 1,5 cl jahodového pyré. Sklenici dolijte po skle sektem, aby si drink zachoval co nejvíce bublinek. Doplňte napichovátkem s čerstvou omytou jahodou – ne rozmraženou či kompotovanou, ta by zkazila osvěžující dojem celého koktejlu. Při podávání opatrně a pomalu promíchejte, chuť sektu a pyré se jemně propojí, aniž by nápoj přišel o bublinky. Sklenku lze přizdobit čerstvými jahodovými lístky.
MIMOSA
Budete potřebovat:
- 10 cl čerstvě lisované pomerančové šťávy
- Bohemia Sekt demi sec
Jak na drink:
Do klasické sektové sklenky nalijte 10 cl chlazeného Bohemia Sektu demi sec. Dolijte čerstvě vylisovanou šťávou z pomerančů, pokud ji máte k dispozici. Pro zachování osvěžující chuti musí být vše dobře vychlazené. Nepoužívejte levné pomerančové džusy, které mohou být dochucované, slazené či mít menší koncentraci. Tradiční koktejl, kterým je Mimosa, si zaslouží jen to nejlepší. Sklenku můžete ozdobit kudrlinkou z oloupané kůry pomeranče.
KIR ROYAL
Budete potřebovat:
- Sirup, nebo likér z černého rybízu s vysokým obsahem ovocné šťávy
- Bohemia Sekt demi sec
Jak na drink:
Na dno sklenky odměřte 1,5 cl sirupu. Po skle dolijte sektem pro zachování perlivosti nápoje a opatrně vložte míchátko. Před podáváním koktejl jemně promíchejte, aby se propojily chutě sirupu a sektu.
foto: Bohemia Sekt