Pokud máte rádi lehké a zdravé večeře, zkuste variantu salátu s kozím sýrem, ke kterému se skvěle hodí ořechová krusta.
Ingredience:
- 2 kozí sýry s bílou plísní na povrchu
- 1 plátek toastového chleba
- 60 g vlašských ořechů
- 60 g másla
- 2 lžíce medu
- 2 velké hrsti směsi salátů
- 1/2 granátového jablka
Zálivka:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky medu
- himálajská sůl
- čerstvě mletý pepř
Plátek toastového chleba rozdrtíme tyčovým mixérem, přidáme povolené máslo, med a nahrubo nadrcené vlašské ořechy.
Na pečicí papír dáme kozí sýry a poklademe drobenkou s ořechy.
Zapečeme v troubě na 180 stupňů s funkcí pečení shora nebo gril do zezlátnutí krusty.
V misce smícháme olivový olej, hořčici, med, sůl a pepř. Dresink na salát metličkou prošleháme do krémové konzistence.
Salát smícháme s dresinkem, přidáme vyloupaná zrnka granátového jablka a navrch servírujeme rozpečený sýr s ořechovou krustou.
Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.