Alergií a potravinových intolerancí v populaci přibývá. Vynechat určité potraviny z jídelníčku sice vypadá na první pohled jednoduše, realita je ale často trochu jiná. Všem, kteří musejí pečlivě studovat etikety na potravinách i složení oblíbených jídel, přinášíme recept na hříšně dobrou čokoládovou pěnu bez vajec.
Je nadýchaná, lehkoučká jako sníh a tak dobrá! Čokoládová pěna patří mezi oblíbené dezerty a v upravené variantě si ji mohou vychutnat i lidé trpící nesnášenlivostí vajec. Základ dezertu tvoří kvalitní čokoláda, která podporuje produkci hormonu štěstí serotoninu v organismu, a tak je jisté, že po jeho snědení bude mít člověk hned lepší náladu.
Recept na čokoládovou pěnu bez vajec
Potřebné suroviny:
150 g kvalitní tmavé čokolády + trocha na ozdobu
350 g smetany ke šlehání 33%
Postup:
1. V rendlíku zahřejeme 100 g smetany, pak hrnec stáhneme z plotny a přisypeme do něj nahrubo nasekanou čokoládu. Směs promícháváme tak dlouho, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
2. Vzniklý krém nalijeme do mísy a necháme při pokojové teplotě zcela vychladnout. Trvá to přibližně hodinu.
3. V mezičase ušleháme ze zbylé smetany šlehačku a jemně ji vmícháme do studeného čokoládového krému.
4. Pěnu plníme do menších skleniček a zdobíme ji nastrouhanou čokoládou.
Foto: Depositphotos