Zní to možná trochu obyčejně – chleba s něčím, ale s trochou fantazie můžete z obyčejného pečiva vykouzlit dobrotu na váš stůl. Pokud vás nudí jíst jen chleba s máslem a šunkou nebo sýrem, připravte si výtečné jídlo ke svačině či večeři díky našim nápadům. Pomazánka s netradiční kombinací chutí je výborná a vaše rodina se bude dožadovat pravidelného opakování.
Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Ingredience:
- 1 kelímek sýru Cottage
- 50 g nivy
- ředkvičky
- celozrnný špaldový chléb Penam Fit den
Pusťte se do toho:
Nivu nastrouháme na struhadle, smícháme se sýrem Cottage. Přidáme najemno nakrájené nebo nastrouhané ředkvičky. Vše dobře promícháme. Ozdobíme a podáváme s chlebem.
Cizrnová pomazánka se špenátem
Ingredience:
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 konzerva cizrny nebo 280 g uvařené cizrny
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Sůl, pepř
- Špaldový celozrnný chléb Fit den
Pusťte se do toho:
Konzervovanou cizrnu slijeme (nálev nevyléváme). K ní přidáme čerstvý špenát, olivový olej, česnek a rozmixujeme do hladka. Pokud by byla pomazánka příliš hustá, konzistence se dá doladit přidáváním nálevu (nebo vody) po lžičkách. Česnek můžeme pro jemnější chuť předem péct v troubě na 180 st. asi půl hodiny. Pomazánku ochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebem a dozdobíme dle vlastní chuti.
Tuňáková pomazánka se Šmakounem
Ingredience:
- 1 tuňák ve vlastní šťávě (70 g)
- 1 kus Lučiny
- 1 malá cibule
- 1 Šmakoun – hlíva ústřičná (100 g)
- citronová šťáva
- bílý pepř
- sůl
- Večerní chlebík z řady Fit den
Pusťte se do toho:
Šmakouna nastrouháme a smícháme s tuňákem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Podáváme s chlebem.
Tip: Šmakoun je bílkovina vyrobená z čistých vaječných bílků. Používá se jako náhražka jiných potravin při přípravě nízkokalorických jídel. Neobsahuje téměř žádný tuk, cukr, cholesterol ani lepek – je vhodná k noční regeneraci.
Foto: Depositphotos.com, archiv firmy