Snadný a rychlý recept, který skvěle chutná a můžete ho připravit společně s dětmi. Právě jim čokoládové cookies velmi chutnají. Tento ovesný snack se navíc skvěle hodí pro příležitosti, kdy vás honí mlsná a vy nechcete příliš hřešit.
Ovesné vločky obsahují vysoký podíl rozpustné vlákniny, čímž přispívají k udržení stability hladiny krevního cukru, pomáhají regulovat cholesterol v krvi a prospívají zažívání. Vhodné jsou proto i pro nejrůznější typy diet. Díky vyváženému složení sacharidů, tuků, bílkovin a vitamínů, člověka na delší dobu zasytí a přidat se dají skoro do jakéhokoliv jídla. Posnídat je lze s mlékem či jogurtem nebo v podobě ovesné kaše. V poledne se dají přimíchat do polévek nebo například do směsi na karbanátky. Ke svačině se skvěle hodí třeba jako ovesné cookies.
Ovesné čokoládové cookies
Ingredience:
- 120 g změklého másla
- 120 g třtinového cukru (lze nahradit javorovým sirupem či medem. Zde množství ubereme)
- 1 vejce
- 120 g hladké mouky
- 140 g jemných ovesných vloček
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky skořice
- 70 g nasekané kvalitní čokolády (pro zdravější variantu zvolte rozinky nebo jiné sušené ovoce bez přidaného cukru)
Postup:
Vejce vyšlehejte s cukrem a změklým máslem do pěny. Poté přisypejte všechny sypké přísady, čokoládové kousky přijdou na řadu jako poslední. Vzniklé těsto nechte v lednici 30 minut odpočinout.
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte pečícím papírem. Lžící vždy odeberte kousek těsta, vytvarujte kuličku, položte na plech a lehce stlačte vidličkou. Takto vytvarované cookies pečte 10 – 13 minut. Doba pečení se může trochu lišit, a proto je třeba placičky dobře hlídat a myslet na to, že sušenky při vychladnutí ztvrdnou.
Foto: Depositphotos.com