Zbylo vám doma pár zralých banánů, které už nikdo nechce jíst? Pak vyzkoušejte recept na vláčný banánový chlebíček. Dodá vám spoustu energie a přitom obsahuje jen minimum cukru. Uvidíte, že bude chutnat všem.

Ingredience:

120 g cukru
2 vejce
125 g másla
½ balíčku vanilkového cukru
4 – 5 zralých banánů
300 g hladké mouky (lze použít i celozrnnou)
½ balíčku kypřícího prášku
1 čajová lžička jedlé sody
½ lžičky skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
špetka soli
60 g nasekaných ořechů

Postup:

Banány rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte ponorným mixerem.

Připravte si dvě mísy. V první smíchejte mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl, skořice a muškátový oříšek.

V druhé vyšlehejte do pěny změklé máslo, cukr a vanilkový cukr. Poté přimíchejte vejce (měly by mít pokojovou teplotu) a nechte pár minut odstát. Poté přimíchejte rozmačkané banány a postupně přidávejte sypkou směs.

Připravte si podlouhlou formu (může být i ta na srnčí hřbet), vymažte ji máslem a vysypte moukou.
Troubu předehřejte na 180°C a chlebíček pečte 50 – 60 minut. Zda je hotový zjistíte tak, že do těsta píchnete špejli. Pokud na ní žádné těsto neulpí, je hotovo.

Hotový dezert nechte ještě pár minut stát ve formě. Poté ho vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.

Foto: Depositphotos.com