Pro všechny, kdo chtějí jíst ke konci dne lehké jídlo bez zbytečných kalorií a uhlohydrátů, jsou low carb recepty skvělou volbou. Vyzkoušejte snadný recept na cuketové špagety s boloňskou omáčkou z kuřecího masa!
Příprava tohoto pokrmu nezabere příliš času, a díky jeho lehké konzistenci nebudete mít před spaním těžký žaludek. Cuketa totiž obsahuje až 94% vody, malé množství tuků, a díky tomu je doporučována i při dietách.
Ingredience pro 4 osoby:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 500g namletého kuřecího masa (lze použít například kuřecí prsa a pokud nevlastníte mlýnek na maso, můžete je nakrájet nadrobno či rozmixovat tyčovým mixérem)
- 1 mrkev (pokud jste striktním zastáncem low-carb stravování, pak ji vynechejte)
- hrst čerstvé petrželky či 2 lžičky sušené
- 2 snítky čerstvého tymiánu či 2 lžičky sušeného
- hrst čerstvé bazalky či 2 lžičky sušené
- 2 plechovky nasekaných rajčat
- 200 ml zeleninového vývaru (nebo ½ kostičky bujónu)
- 3 středně velké cukety
- 50g nastrouhaného parmezánu
- pepř
- sůl
Postup:
Ve vyšší pánvi rozehřejte olej a maso na něm pár minut opékejte a ochuťte ho solí a pepřem. Mrkev očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Přidejte ji na pánev a několik minut duste společně s masem. Bylinky omyjte, osušte a najemno nasekejte.
Do pánve s masem nalijte vývar, přidejte rajčata z plechovky a nechte 10 minut provařit. Dochuťte solí a pepřem.
Cukety omyjte, osušte a za pomoci kráječe nebo škrabky na brambory tvořte tenké proužky. Cuketové špagety dejte do cedníku a přelijte je vroucí osolenou vodou a poté nechte dobře okapat.
Na talíř dejte cuketové špagety, na ně boloňskou omáčku a tu posypte parmezánem.
Další zdravé a dietní recepty naleznete zde.
Foto: depositphotos.com