Zanedlouho nastane vánoční čas a s ním spojené obžerství. Návštěvy u příbuzných se ve většině případů neobejdou bez nutné ochutnávky cukroví a jiných dobrot. Proto je nyní ta pravá chvíle pro odlehčenou stravu, nejlépe tu rostlinou. Vyzkoušejte recept na tradiční indický dhal ve veganské verzi.
Suroviny:
- 400 gramů zelené čočky,
- 2 plechovky kokosového mléka,
- 3 stroužky česneku,
- 2 velká rajčata,
- lžička lžíce mletého kmínu,
- lžička kari,
- lžička papriky,
- lžička mletého chilli,
- lžička chilli vloček.
Postup:
Do středně rozpálené pánve přidejte nasekaný česnek s olivovým olejem a solí. Asi za dvě minuty přidejte veškeré koření a nakrájená rajčata. Směs dobře promíchejte. Následně přisypte čočku, kterou zalijete kokosovým mlékem. Celou směs vařte asi hodinu a každých deset minut promíchejte. V případě potřeby přidejte trochu vody. Hotový pokrm by měl mít krémovou konzistenci. Při servírování můžete přidat trochu soli a chilli vloček.
foto: depositphotos.com
Zdravím, neměla by se ta čočka předtím nechat odmočit ve vodě? Včera jsem tento pokrm dle vašeho receptu vařil, bylo to moc dobré, ale čočka nebyla ani po hodině vaření stále dostatečně měkká. Jestli je to všem jasné, že se má čočka před vložením na pánev odmočit ve vodě, tak se omlouvám, ale pro amatéry jako jsem já, to tam prosím doplňte 😀
Comments are closed.