Jednoduchý recept na rychlý předkrm dle zásad paleo diety. Co je paleolitická dieta? Jde o způsob stravování, který je založen na filozofii, že se lidé v době kamenné, kdy se živili lovem a sběrem, stravovali zdravěji. Pro mnohé se stal životním stylem a cestou jak zhubnout. Ať jste příznivcem paleo či ne, náš recept je snadný, chutný, k jeho výrobě stačí jen tři přísady a hravě ho zvládne
i začátečník.
Datle nejen dobře chutnají, jsou také velmi „nadupané“ minerály, vitamíny a energií. Obsahují draslík, vitamíny A a B, niacin a železo, díky nimž urychlují látkovou přeměnu v těle a my jsme svěží a plní energie. V kuchyni se datle používají jako přírodní sladidlo. Ale pozor! Díky vysokému obsahu fruktózy je třeba jejich pojídání nepřehánět…
Ingredience pro 12 kusů:
12 datlí
12 mandlí
6 plátků anglické slaniny
12 párátek
Postup:
Každou datli naplňte jednou mandlí. Pokud máte rádi kořeněná či ostrá jídla, lze datle poprášit oblíbeným kořením. Plátky slaniny rozpulte a každou datli do jednoho z nich zabalte. Upevněte párátkem.
Troubu rozehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem a zabalené datle na něj poklaďte. Pečte přibližně 10 minut, dokud nebude kůrka slaniny křupavá. Datle lze tepelně upravit i na pánvi.
K receptu se skvěle hodí zeleninový salát či polévka.
Foto: Depositphotos