I bez mouky se dají upéct úžasné vafle, které jsou ještě chutnější díky přidanému mletému kokosu. Vyzkoušet je můžete například s tvarohem a čerstvým ovocem.

Ingredience:

  • 50 g mletých ovesných vloček (bezlepkových)
  • 25 g mletého kokosu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • větší špetku soli
  • špetku skořice
  • 2 lžíce kokosového oleje

K podávání:

  • 1 tučný tvaroh
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce likéru Grand Marnier
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • čerstvé ovoce, máta
Bezlepkové vafle.

Vejce vyšleháme s cukrem. Poté přidáme povolený kokosový olej, mleté vločky, mletý kokos, prášek do pečiva, sůl, skořici a vše promícháme.

Pečeme ve vaflovači přibližně 5 minut (ze začátku ho neotevíráme).

V misce smícháme tvaroh, jogurt, cukr, Grand Marnier a vanilkový extrakt.

Vafle podáváme s tvarohem, čerstvým ovocem a mátou.

Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.

Foto: Blog Na skok v kuchyni

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.