Jak přežít aktuální vedra? Jeden z nejlepších a nejchutnějších nápadů zní: se zmrzlinou v ruce. S touto lahodnou pochutinou se dá kouzlit, přitom recepty nejsou vůbec obtížné. Komu by se taky chtělo se mořit s nějakou složitostí. Tak šup, za pár minut tu máte delikátní ochlazení.
Grilovaný ananasový špíz se zmrzlinou
- 1 plechovka Ananas kousky Hamé
- 2 kopečky zmrzliny
Ananas vyklopíme z konzervy na síto a necháme okapat. Šťávu můžeme schovat k dalšímu využití nebo vypít jako džus. Okapaný ananas opečeme 5–10 minut na rozpáleném grilu. Podává se se zmrzlinou podle chutí a stavu zásob v ledničce.
Pokud nemáme kovové opékací jehly, vyplatí se dřevěné špejle dopředu aspoň na chvilku namočit. Když máme chuť experimentovat a dotáhnout dezert k dokonalosti, namočíme ananasové špízy před grilováním do kokosového mléka a obalíme ve třtinovém cukru.
Mléčný koktejl z lesního ovoce
- 6 lžic Extra Jam lesní směs Hamé Sweet
- 70 ml plnotučného mléka
- litr vanilkové zmrzliny
- lžička Vanilkového extraktu
- maliny na ozdobu
- borůvky na ozdobu
- rybíz na ozdobu
Vanilkovou zmrzlinu vyndáme z mrazáku a necháme chvilku povolit při pokojové teplotě.Připravíme si vysoké sklenice a na dno každé z nich dáme lžíci nebo dvě Hamé extra jamu z lesního ovoce.
Vláčnou zmrzlinu přendáme do velké mísy, přidáme mléko a vanilku a pořádně utřeme. Můžeme také prošlehat v mixéru. Zmrzlinovou směs nalijeme do sklenic, ozdobíme lesním ovocem a podáváme se silnějším brčkem.