Jak přežít aktuální vedra? Jeden z nejlepších a nejchutnějších nápadů zní: se zmrzlinou v ruce. S touto lahodnou pochutinou se dá kouzlit, přitom recepty nejsou vůbec obtížné. Komu by se taky chtělo se mořit s nějakou složitostí. Tak šup, za pár minut tu máte delikátní ochlazení.

Grilovaný ananasový špíz se zmrzlinou

  • 1 plechovka Ananas kousky Hamé
  • 2 kopečky zmrzliny

Ananas vyklopíme z konzervy na síto a necháme okapat. Šťávu můžeme schovat k dalšímu využití nebo vypít jako džus. Okapaný ananas opečeme 5–10 minut na rozpáleném grilu. Podává se se zmrzlinou podle chutí a stavu zásob v ledničce.

Pokud nemáme kovové opékací jehly, vyplatí se dřevěné špejle dopředu aspoň na chvilku namočit. Když máme chuť experimentovat a dotáhnout dezert k dokonalosti, namočíme ananasové špízy před grilováním do kokosového mléka a obalíme ve třtinovém cukru.

 

Mléčný koktejl z lesního ovoce

  • 6 lžic Extra Jam lesní směs Hamé Sweet
  • 70 ml plnotučného mléka
  • litr vanilkové zmrzliny
  • lžička Vanilkového extraktu
  • maliny na ozdobu
  • borůvky na ozdobu
  • rybíz na ozdobu

Vanilkovou zmrzlinu vyndáme z mrazáku a necháme chvilku povolit při pokojové teplotě.Připravíme si vysoké sklenice a na dno každé z nich dáme lžíci nebo dvě Hamé extra jamu z lesního ovoce.

Vláčnou zmrzlinu přendáme do velké mísy, přidáme mléko a vanilku a pořádně utřeme. Můžeme také prošlehat v mixéru. Zmrzlinovou směs nalijeme do sklenic, ozdobíme lesním ovocem a podáváme se silnějším brčkem.

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.