Původ pokrmu „hovězí Stroganov“ je zahalen tajemstvím a existuje několik verzí jeho výkladu. Podle všeho je spjat s ruským rodem Stroganovů, milovníků umění a dobrého jídla, který Petr I. Veliký povýšil do šlechtického stavu. První známý recept se objevil v knize „Dárek mladým hospodyňkám“ z roku 1861; šlo o hovězí masový vývar s hořčicí a smetanou. My jsme si pro vás připravili levnější verzi s kuřecím masem.
Ingredience:
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule nebo pórek
- několik sterilovaných okurek
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2-3 lžíce kečupu
- sůl
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji a osolíme. Poté přidáme cibuli nakrájenou na proužky a okurky na kolečka. Chvilku restujeme, poté zalijeme kysanou smetanou a kečupem a necháme prohřát. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Autor: A. Babuková
Foto: depositphotos.com/Ilya_Nadezhdin
Ketchup? Brrrrrrr…!
Comments are closed.