Vyzkoušela jsem pár receptů na perníčky, ale vždy byly tvrdé jako broky. Zachránila mne až spolužačka ze školy s jejím receptem na perfektní perníčky, které ihned změknou.

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření

Prosejte mouku, moučkový cukr a smíchejte se sodou a kořením. V jiné misce spojte změklé máslo s vejci a medem. Nakonec přisypte sypkou směs a vypracujte těsto. Nechte přes noc odležet v lednici. Troubu předehřejte na 160 °C a pečte 8 – 10 minut. Ihned po vytažení perníčky potírejte rozšlehaným vajíčkem – budou krásně lesklé.

Recept na polevu:

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1-2 lžičky solamylu

Moučkový cukr prosejte do misky. Citronovou šťávu přeceďte přes sítko, aby v ní nezůstala zrníčka a smíchejte s bílkem, solamylem a cukrem do pasty. Perníčky zdobte pytlíkem s ustřiženou špičkou.

Autor: Alena Babuková

Foto: Depositphotos/egal

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.