Vyzkoušela jsem pár receptů na perníčky, ale vždy byly tvrdé jako broky. Zachránila mne až spolužačka ze školy s jejím receptem na perfektní perníčky, které ihned změknou.
Ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 140 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky perníkového koření
Prosejte mouku, moučkový cukr a smíchejte se sodou a kořením. V jiné misce spojte změklé máslo s vejci a medem. Nakonec přisypte sypkou směs a vypracujte těsto. Nechte přes noc odležet v lednici. Troubu předehřejte na 160 °C a pečte 8 – 10 minut. Ihned po vytažení perníčky potírejte rozšlehaným vajíčkem – budou krásně lesklé.
Recept na polevu:
- 150 g moučkového cukru
- 1 bílek
- 1 lžička citronové šťávy
- 1-2 lžičky solamylu
Moučkový cukr prosejte do misky. Citronovou šťávu přeceďte přes sítko, aby v ní nezůstala zrníčka a smíchejte s bílkem, solamylem a cukrem do pasty. Perníčky zdobte pytlíkem s ustřiženou špičkou.
Autor: Alena Babuková
Foto: Depositphotos/egal