Blíží se období Adventu a většinu z nás už asi jímá hrůza, jak to celé, včetně pečení cukroví, zvládneme. Máme pro vás rychlý recept na výborné a zdravé datlové sušenky, které můžete „propašovat“ do vašeho vánoční cukroví, jako zdravější variantu.
Ingredience:
- 250g datlí
- 110 – 130g oloupaných mandlí nebo kešu oříšků
- 120g ovesných vloček
- 40 – 50g másla
- 2 vejce
- lžíce javorového sirupu
- vanilkua (nebo vanilkový cukr)
- lžička prášku do pečiva
V misce smícháme namleté ovesné vločky a prášek do pečiva. Poté přidáme změklé nebo rozpuštěné máslo, javorový sirup a vejce, vše promícháme.
Část mandlí a datlí rozmixujeme v mixéru, zbytek nakrájíme na menší kousky. Vše přimícháme do směsi. Tvoříme menší hrudky, které následně trochu stlačíme vidličkou.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, v předehřáté troubě na 180°C, asi 20 – 25 minut.
Text: Alena Babuková
Foto: Depositphotos/Nolonely