Mexická kuchyně má pro mne velký půvab, zejména na podzim. Červené fazolky, maso pěkně zabalené v tortilách, zelenina a spousta vůní… Tomu se nedá odolat! Rychlý recept, který se dá použít jako oběd i večeře, ocení zejména časově vytížené ženy.

Ingredience:

  • tortilly (klasická či celozrnná varianta)
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 větší mrkev
  • ½ cukety
  • plechovka fazolí a kukuřice v tomatové omáčce
  • čedar
  • římský kmín
  • sůl
  • ledový salát
  • menší cibule

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky; na trošce oleje osmažíme na pánvi. Mrkev a cuketu nakrájíme na velmi tenké proužky a přidáme na pánev. Chvilku restujeme a poté zasypeme čajovou lžičkou římského kmínu. Jakmile začne vonět, přidáváme maso, lehce osolíme a restujeme. Po pár minutách přisypeme plechovku fazolí a kukuřice v tomatové omáčce. Necháme dusit. Na tortillu rozložíme umytý a osušený list ledového salátu. Přidáme hotovou masovou směs a na proužky nakrájený sýr čedar. Tortillu zabalíme. Před podáváním ji můžeme také zapéct v kontaktním grilu.

Autor: Alena Babuková

Foto: depositphotos/Nitrub

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.