Honí vás chuť na něco sladkého, ale nechcete porušit bezlepkovou dietu? Mlsat se dá i zdravě! Zkuste si upéct třeba vynikající bezlepkovou banánovou bábovku s kokosem a kousky čokolády. Pochutnají si na ní i ti, kteří se lepku vyhýbat nemusí.
Ingredience:
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 10 lžic rozpuštěné Hery máslová příchuť
- 2 zralé banány
- 150 g rozvařené jasmínové rýže
- 100 g strouhaného kokosu
- 200 g kukuřičné mouky
- 50 g nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
- špetka soli
Vejce dejte spolu s cukrem do kuchyňského robota s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šlehejte tak dlouho, dokud se směs nepromění v hustou pěnu. Přidejte rozpuštěnou Heru, banány a opět dejte na vysokou rychlost šlehat. Zralé banány se ve směsi úplně rozmixují. Přidejte rýži a opět promíchejte. Kukuřičnou mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte do těsta. Vsypejte do těsta kokos a promíchejte.
Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kukuřičnou moukou nebo kokosem. Vlijte do ní těsto. Pečte na 170 °C, přibližně 40 minut. Bábovka bude hotová, když po vpíchnutí špejle do středu vyjde špejle čistá ven.