Někdo na burčák, jiný za exotikou. Začíná podzim, ovšem letní atmosféru dovolené si můžete připomenout již tento víkend. Od 15. do 16. září zaplaví Kraví horu rybí speciality a dary moře. Návštěvníci mohou opět čekat největší grilování mořských ryb a darů moře v ČR.

Kromě kvalitního exotického jídla, bohaté nabídky moravských vín, kávy a dalších pochutin, se můžete těšit na opravdovou přímořskou atmosféru za doprovodu latinských rytmů. Stejně tak, jako v předchozích letech, se návštěvníkům představí Bistro Ocean48 s dalšími předními brněnskými i mimobrněnskými restauracemi.

Návštěvníci se mohou těšit například na burger z mečouna s majonézou z pečených paprik, roastbeef z tuňáka s křenovým crème fraîche, mořského vlka, pyré z pečené červené řepy a fazolový salát s koriandrem nebo grilovanou sépii, salsu verde, friseé salátek, bruschettu s černou majonézou a mnohé další.

Akce Slavnosti moře svým pojetím zcela vybočuje ostatním gastronomickým festivalům. Kromě již zmíněného nabídne svým návštěvníkům opravdovou přímořskou atmosféru za doprovodu latinských rytmů. A to vše bez vstupného. Na Slavnostech moře nebude chybět ani ústřicový bar a pestrá nabídka nápojů – od italského Prosecca či Aperolu přes moravská vína nebo kvalitní kávu doplněnou zmrzlinou ve sladkém koutku.

Ceny jednotlivých jídel se budou pohybovat okolo 130 korun, všechny pokrmy si bude možno nechat zabalit s sebou. Jako památku na příjemně strávený den si můžete odnést různé reklamní předměty, které jsou novinkou letošního ročníku.

Pečená chobotnice na víně

Ingredience:

  • 2 větší chobotnice
  • 5 rajčat
  • 1 kg brambor
  • 5 lístků kapusty
  • 1 hlavička česneku
  • 1 cibule,
  • olivový olej
  • zelená petržel
  • 200 ml bílého suchého vína
  • sůl a pepř

Do pekáče dáme olej, vložíme chobotnici, kolem ní naklademe napůl pokrájené brambory a čtvrtky cibule, listy kapusty, přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Pečeme přibližně hodinu a půl. Všechno se peče dohromady, včetně brambor a zeleniny. Čtvrt hodiny před koncem sundáme poklici, vlijeme víno, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, přidáme petržel, opepříme, osolíme a zapékáme.

Nakrájenou chobotnici i s ingrediencemi poléváme vzniklou šťávou a podáváme s bramborami a zeleninou.

Text: Darina Zumrová

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.