Už jste slyšeli o sladkém zázraku jménem Eton Mess? Ačkoli při návštěvách Anglie jsem na něj štěstí neměla, má australská kamarádka, vyhlášená kuchařka, mi s ním kulinárně rozzářila letošní léto. Jeho kouzlo je nejen v úžasné chuti, ale i v jednoduchosti.

Pokud tedy tento, pro mě spíše letně laděný dezertík, jehož název bychom přeložili jako – Etonský bordel (zmatek, chcete-li) – neznáte, zkuste jednoduchý recept.

Ingredience:

  • 175 g krupicového cukru
  • 3 bílky
  • půl kila jahod
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • lžička cukru moučka

Dotuha ušlehejte bílky, opatrně do nich zašlehávejte cukr. Když je hotovo na plech dělejte malinké „pusinky“ – nebo hromádky, na plech vyložený pečícím papírem. Dejte péct do vyhřáté horkovzdušné trouby asi na hodinku při 140 stupních. Mezitím rozmixujte asi půlku jahod s moučkovým cukrem. Do skleniček, které hezky vypadají, rozlámejte na drobno pusinky, promíchejte s nakrájenými jahodami, přidejte šlehačku a nakonec zdobte rozmixovanými jahodami. Před podáváním můžete nechat chvíli zchladit v lednici.

Foto: Depositphotos

Léta se věnuje nejstarší medicíně světa ajurvédě, aromaterapii a józe a stále se zdokonaluje dalším studiem.