Užijte si to pravé horké léto. Drinky z moravských a českých růžových vín jsou ideálním osvěžením v teplých letních dnech a večerech. Překvapte své blízké těmito nápaditými a lahodnými míchanými drinky a už nebudou chtít jiné!
Růžové zrození
Nechte se zlákat a svezte se na růžové vlně. Moravská a česká růžová vína lákají hravými odstíny, svádějí svěžestí a znejišťují svým neukotveným postavením kdesi mezi bílými a červenými víny. V horkých letních večerech si můžete dopřát některý z růžových drinků, jakým je například Růžové zrození. Jednoduchost a lehkost je jako stvořená k večernímu osvěžení.
Ingredience:
- polosuchá moravská Frankovka
- neperlivá voda
- snítka šalvěje
Do sklenice vložíme led, zalijeme do ½ vínem, vložíme několik lístků šalvěje, dolijeme neperlivou vodou a ozdobíme snítkou šalvěje navrch.
Velmi lehký a osvěžující styl. Bylinné tóny čerstvé šalvěje dodávají drinku nádech čistoty působící jako čerstvý horský pramen.
Ovocný ráj
Kombinace letního ovoce a moravského růžového vína ve vás vyvolá pocit, že jste snad přímo v ráji. Vyzkoušejte jednoduchý ale efektní drink, který vyniká sexy chutí!
Ingredience:
- polosladké moravské Zweigeltrebe rosé
- jahody
- borůvky
- meloun
- led z jemně perlivé vody
- třešňový sirup
Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijeme vínem. Vše zakápneme třešňovým sirupem.
Vzhledně poskládané ovoce působí velmi elegantně jako protiklad kostkám ledu. Chuť je velmi svůdná a když zavřete oči, postupně na vaše chuťové buňky budou působit všechny ovocné ingredience. Celou linii chuti provází patrný tón zralého melounu, jako symbolu pravého léta. Jahody, borůvky a charakter polosladkého Zweigeltrebe tvoří skvělou chuť, která vám může osvěžit protančenou letní noc.
Lesní ticho
Letní večery přímo vybízejí k příjemnému posezení s přáteli či rodinou a k tomu se skvěle hodí svěží drink z růžového vína. Kombinace borůvek a moravského rosé vás prostě dostane.
Ingredience:
- polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé
- borůvkový džus
- perlivou vodu
- led
Do sklenice na whisky vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.
Nádherná rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososové růžové. Cabernet Sauvignon se velmi dobře spojil s tóny čerstvých kanadských borůvek a borůvkového džusu, Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť!
Foto: Vinařský fond/ Shutterstock