Přinášíme vám dva skvělé jarní recepty. Nebojte se netradičních kombinací a vyzkoušejte studený těstovinový salát s jablky a špenátem nebo chutnou polévku z medvědího česneku, jehož síla je teď ještě větší.
Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem
Těstoviny patří mezi univerzální jídla, varianta na studeno dokáže příjemně osvěžit.
Ingredience
Salát:
- 1 kg těstovin
- Sůl
- Pepř
- 200 g baby špenátu nebo polníčku
- 5 jablek
- 100 g mandlových lupínků
- 400 g nivy
Zálivka:
- 6 lžic citronové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř
Uvaříme těstoviny, nasypeme do mísy. Cibulku, jablka a nivu nakrájíme na kostičky, přidáme špenát nebo polníček. Těstoviny a připravenou směs smícháme, přidáme pepř a sůl dle chuti a zalejeme připravenou zálivkou.
Můžeme podávat samostatně nebo se semínkovým nebo žitným chlebem.
Recept připravila Lucie Jahelková, více receptů na blog.kitchenaid.cz nebo na kitchenaid.cz.
Polévka z medvědího česneku
Říká se, že touto dobou má rostlinka medvědího česneku největší sílu. Pokud jej chcete vyzkoušet, forma polévky je jednoduchá a česnek v ní bude moct vyniknout.
Ingredience:
- 1 střední cibule
- 3 brambory nakrájené na menší kousky
- 1 l zeleninového vývaru
- 1,5 dl bílého vína
- Medvědí česnek dle chuti cca jedna kytička do ruky
- 100 ml smetany
- Sůl
- Pepř
- Máslo
Na lžíci másla zpěníme cibuli a necháme restovat dozlatova. Přidáme nakrájené brambory, ještě chvíli restujeme a po chvilce zalijeme bílým vínem. Necháme pár minut odpařit a vyvonět a postupně přiléváme vývar. Necháme vařit do změknutí brambor, přidáme medvědí česnek, nakrájený na kousky a chvilku povaříme. Můžeme, ale nemusíme přidat smetanu, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme v mixéru, nebo ponorným mixérem. Můžeme podávat se ztraceným vejcem, nebo třeba krutony z pečiva a na ozdobu přidáme pár českých lístků medvědího česneku.
Recept připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“, více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.